Eindhoven

Designhoofdstad van Nederland!
Eindhoven bruist van de creativiteit, unieke hotspots, bourgondisch genieten en innovatie. Een stad met uiteenlopende events op het gebied van design, technologie, food en fashion. Het is de perfecte combinatie van een moderne designstad en Brabantse gezelligheid die Eindhoven zo bijzonder maken. De stad staat ook bekend om zijn goede mogelijkheden om te shoppen en lekker te eten. Ontdek het zelf. Eindhoven ligt praktisch om de hoek van Bungalowpark de Heihorsten op maar 23 km afstand.

Eindhoven Highlight(s)

Eindhoven staat bekend om zijn innovatieve karakter en creativiteit op het gebied van design en technologie. Philips speelde een grote rol in het verleden van de moderne en groene stad met zijn talloze parken en hotspots. Eindhoven wordt om die reden dan ook wel ‘de lichtstad’ genoemd. Een bijzonder project in het verlengde hiervan is het jaarlijkse evenement ‘Glow Eindhoven’; een spectaculair festival waarbij tientallen internationale lichtkunstenaars hun werk door de hele stad tonen.

Het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste Europese musea voor moderne en hedendaagse kunst. Het Designhuis is een podium en ontmoetingsplaats gericht op design en innovatie.

Het Stratumseind, kortweg ‘Stratum’ is niet alleen de langste ‘nachtlevenstraat’ van Nederland, maar zelfs van de hele Benelux. Aan deze straat van 225 meter lengte liggen 54 horecagelegenheden die wekelijks ruim 25.000 bezoekers trekken.

Wilt u zien wat Eindhoven tot één van de creatiefste steden in Nederland maakt, dan mag een bezoekje aan de dynamische wijk Strijp-S niet ontbreken. Dit voormalige bedrijventerrein, vol oude Philipsfabrieken, is tegenwoordig een bruisend stadsdeel waar opkomende ondernemers, gezellige eetgelegenheden, hippe winkels en nog veel meer creatieve hotspots wachten om ontdekt te worden.